Ronald Lubbers

Met Lubbers als voorzitter wist FC Emmen, voor het eerst in de historie, te promoveren naar de Eredivisie. Op een bescheiden manier, bouwt hij aan een voetbalbolwerk in Drenthe.
Over Ronald Lubbers

Ronald Lubbers is een Nederlands voetbalbestuurder. Hij verwierf voornamelijk bekendheid als bestuurder en redder van FC Emmen. In de periode 2003-2005 was Ronald werkzaam bij FC Emmen als commissaris bij de Raad van Commissarissen, algemeen directeur van ‘Stichting Betaald Voetbal Emmen’ en algemeen directeur als ‘Stadionbedrijf Emmen BV.'

In 2012 keert Lubbers terug bij de club. Hij is aangesteld door de Gemeente Emmen om de club te behoeden van het verliezen van de licentie voor het spelen van betaald voetbal. Om ervoor te zorgen dat dit gaat lukken, komt Lubbers met het volgende reddingsplan: Operatie Schoon Schip. De doelstelling hiervan is om binnen drie jaar weer financieel gezond te zijn en mee te draaien in de top van de Eerste Divisie.

Onder leiding van Lubbers promoveerde FC Emmen voor het eerst in de clubhistorie naar de Eredivisie in het seizoen 2017/2018.

“Onder leiding van Lubbers promoveerde FC Emmen voor het eerst in de clubhistorie naar de Eredivisie in het seizoen 2017/2018.”  
Waarom Ronald Lubbers inhuren als gastspreker?

Ronald Lubbers weet als geen ander wat het is om een organisatie die het zwaar heeft de weg naar boven in te laten slaan. Hij heeft bij FC Emmen bewezen hiertoe in staat te zijn. Hij weet hoe belangrijk het voor een organisatie is om een goede basis te hebben en hij kan hier dan ook haarfijn over vertellen.

Daarnaast is Ronald ook zeer geschikt om over populaire als ondernemen, leiderschap, omgaan met tegenslagen en werken in de voetballerij, te spreken en komt hij ook goed tot zijn recht in een format als die van een voetbalforum.

Onze andere speakers