Ron Jans

Ron Jans is trainer van FC Utrecht. Als trainer van FC Groningen en PEC Zwolle was Jans reeds succesvol in Nederland. Zijn hoogtepunt was de bekerwinst met PEC Zwolle.
Over Ron Jans

Ron Jans is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig voetballer. Als voetballer was hij actief voor PEC Zwolle, FC Groningen, Roda JC, Mazda Sport en Veendam. Met PEC Zwolle werd hij kampioen in de Eerste Divisie en promoveerde hij naar de Eredivisie.

De doorbraak van Jans in het betaald voetbal kwam in 2002. Hij werd de trainer van FC Groningen. Hij zou de langst zittende trainer ooit worden bij FC Groningen. Na zijn periode bij FC Groningen ging hij voor twee seizoenen naar SC Heerenveen om vervolgens naar Standard Luik te verkassen. Na zijn avontuur in België streek Jans in Zwolle neer. Bij zijn jeugdliefde PEC Zwolle. In zijn eerste seizoen won hij meteen de KNVB-beker door in de finale Ajax met 5-1 te verslaan. Een paar maanden later won hij ook de Johan Cruijff Schaal met PEC Zwolle, door wederom Ajax te verslaan.

Na PEC Zwolle is Jans werkzaam geweest als technisch manager bij FC Groningen en als trainer bij FC Cincinnati. Momenteel is Jans actief als trainer van FC Twente.

"Zijn hoogtepunt was de bekerwinst met PEC Zwolle."
Waarom Ron Jans inhuren als gastspreker?

Ron Jans is een uitstekende spreker als het gaat over teambuilding en talentontwikkeling. Als voormalig docent draaide het bij Ron altijd al om talentontwikkeling en dat is als voetbaltrainer niet veranderd. Met een grote hoeveelheid aan vakkennis vertelt Ron zijn verhaal over deze populaire onderwerpen.

Daarnaast kan Ron Jans uitstekend vertellen hoe het is om onder grote druk te moeten presteren. Als voormalig profvoetballer en huidig voetbaltrainer heeft hij hier al jarenlang dagelijks mee te maken. In een setting als die van een voetbalforum kan Ron Jans uitstekend uit de voeten.

Onze andere speakers