Arne Slot

De hoofdtrainer van Feyenoord begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van PEC Zwolle. Vervolgens vond hij via SC Cambuur en AZ zijn weg naar de Nederlandse top.
Over Arne Slot

Arne Slot is een voormalig profvoetballer en huidig voetbaltrainer. Slot begon met voetballen bij de lokale amateurvereniging VV Bergentheim. Daar werd hij in de jeugd gescout door het toenmalig FC Zwolle.

Bij FC Zwolle maakte hij op 14 oktober 1995 zijn debuut in het betaald voetbal tegen FC Den Bosch. Na zeven seizoenen in het eerste elftal van Zwolle maakte hij in 2002 de overstap naar NAC Breda. Daar zou Arne vijf seizoenen spelen, om vervolgens voor Sparta Rotterdam te gaan spelen. Na drie seizoenen bij Sparta keerde hij terug bij FC Zwolle. Hier zou hij op 12 mei 2013 zijn laatste officiële duel in dienst van Zwolle spelen. Arne werd met FC Zwolle tweemaal kampioen van de eerste divisie.

Na zijn carrière als profvoetballer werd Slot trainer. Hij begon als jeugdtrainer bij FC Zwolle, maar ging al snel als assistent van Henk de Jong aan de slag bij SC Cambuur. Zijn trainerskwaliteiten bleven niet onopgemerkt en zo werd Arne aangetrokken door AZ als nieuwe assistent van John van den Brom. Hij bouwde bij AZ mee aan een elftal dat aantrekkelijk en herkenbaar voetbal speelde en een bedreiging voor de traditionele topclubs vormde.

Nadat Van den Brom vertrok, werd Slot de nieuwe hoofdtrainer bij AZ. Onder zijn leiding zette het team de goede prestaties van voorgaande seizoenen door en groeiden spelers als Stengs, Boadu, Koopmeiners en Wijndal uit tot internationals. AZ zou dat seizoen als tweede eindigen in de competitie, al werd het seizoen niet volledig uitgespeeld.

In zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij AZ werd bekend dat Slot het komende seizoen naar Feyenoord zou vertrekken. Hij werd vanwege dit nieuws vrijwel meteen op non-actief gesteld door AZ. Momenteel is Slot nog steeds actief als hoofdtrainer van Feyenoord, waar hij de ervaren Dick Advocaat moest opvolgen. Slot kreeg de taak om te bouwen aan een nieuw elftal met een herkenbare speelstijl.

"Via Cambuur Leeuwarden en AZ vond hij zijn weg naar de Nederlandse top"
Waarom Arne Slot inhuren als gastspreker?

Arne Slot heeft een oog voor talent en hij geeft als trainer dan ook graag de kans aan jonge talenten om zichzelf te bewijzen. Dagelijks is hij bezig met teambuilding en talentontwikkeling, zodat de beste resultaten behaald kunnen worden. Met de nodige vakkennis vertelt hij over populaire onderwerpen als teambuilding en talentontwikkeling.

Daarnaast kan Arne uitstekend vertellen hoe het is om onder grote druk te moeten presteren. Zeker bij een club als Feyenoord is de druk groot. Hij komt hier als voormalig profvoetballer en huidig vtoetbaltrainer namelijk al jarenlang dagelijks mee in aanraking. Arne Slot is ook een perfecte spreker voor een setting als die van een voetbalforum.

Arne Slot als spreker tijdens de Nationale Sportvakbeurs

Onze andere speakers