Wout Brama

Wout Brama werd kampioen met FC Twente. Als geboren Almeloër groeide hij uit tot een echte publiekslieveling in Enschede. In voor- en tegenspoed Wout is mister FC Twente.
Over Wout Brama

Wout Brama is een Nederlands profvoetballer. Wout begon met voetballen bij PH Almelo in zijn geboorteplaats. Daar werd hij al snel opgemerkt door FC Twente, waar hij in de jeugdopleiding terecht kwam. Brama speelde drie wedstrijden als international voor het Nederlands elftal.

In 2005 debuteerde Wout in de hoofdmacht van FC Twente. Tot 2014 is Wout voor FC Twente blijven spelen. In deze periode groeide hij uit tot vaste waarde en werd hij in het seizoen 2009/10 landskampioen. Een absoluut hoogtepunt in zijn voetbalcarrière. Naast het landskampioenschap won hij ook de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Na een lange periode Twente vertrok hij transfervrij voor drie seizoenen naar PEC Zwolle. Daarna speelde hij een half seizoen bij FC Utrecht. Vervolgens vertrok hij naar het Australische Central Coast Mariners.

In het seizoen 2018/19 keerde Brama terug bij FC Twente, dat net gedegradeerd was naar de Keuken Kampioen Divisie. Hij werd aanvoerder, speelde veel en promoveerde meteen weer naar de Eredivisie met FC Twente. Momenteel speelt Wout nog steeds bij FC Twente.

"In voor- en tegenspoed Wout is mister FC Twente."
Waarom Wout Brama inhuren als gastspreker?

Wout Brama, clubman pur sang, neemt je mee in zijn leven als profvoetballer. Tijdens zijn carrière heeft Wout al heel veel meegemaakt en hij weet als geen ander hoe je om moet gaan met tegenslagen. Ook aan leiderschap is er bij Wout geen gebrek. Hij kan dan ook uitstekend spreken over leiderschap en omgaan met tegenslagen.

Daarnaast kan Wout Brama uitstekend vertellen hoe het is om onder grote druk te moeten presteren. Als profvoetballer heeft Wout hier dagelijks mee te maken. Hij is zeer goed in staat om te vertellen over hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Ook in een voetbalforum komt Wout Brama goed tot zijn recht.

Onze andere speakers