Art Langeler

De voormalig Directeur Voetbalontwikkeling, maakte naam als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Na 8 jaar afwezigheid, leidde hij PEC Zwolle terug naar de Eredivisie.
Over Art Langeler

Art Langer is een Nederlandse voetbaltrainer. In de periode 1990-1992 kwam Art tot 20 officiële wedstrijden voor De Graafschap. In 1992 leverde hij echter zijn contract in om de CALO te kunnen gaan doen op Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Als trainer in het amateurvoetbal maakte hij al vrij snel naam. Dat deed hij bij SV Colmschate ’33 en Rohda Raalte. Na zijn periode bij Rohda Raalte kwam hij in 2008 bij PEC Zwolle terecht. Daar werd hij verantwoordelijk voor de jeugdopleiding en werd hij trainer van de A1. Per 1 januari 2010 volgde Langeler de ontslagen Jan Everse op als hoofdcoach van PEC Zwolle.

Met Langeler aan het roer presteerde PEC Zwolle in de periode 2010-2013 boven verwachting goed. Het absolute hoogtepunt in die periode was het kampioenschap in de Eerste Divisie en de promotie naar de Eredivisie in 2012.

Vanaf juli 2013 ging Art Langeler aan de slag bij PSV. Hij was vier ja werkzaam als hoofd jeugdopleiding. Na zijn periode bij PSV kwam Langeler bij de KNVB terecht. Daar kende hij verschillende functies. Hij was werkzaam als assistent van Nederland-20, als interim coach van Jong Oranje en hij werd de eerste Directeur Voetbalontwikkeling. In die functie werd hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de breedtesport, de voetbalopleidingen binnen de KNVB en het jeugdtopvoetbal.

Na 8 jaar afwezigheid, leidde hij PEC Zwolle terug naar de Eredivisie.
Waarom Art Langeler inhuren als gastspreker?

Art Langeler is een uitstekende spreker voor populaire onderwerpen als leiderschap en ontwikkeling. In zijn periode als voetbaltrainer en als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB kwam hij hier dagelijks mee in aanraking. Mede daardoor is hij in staat om met zeer veel vakkennis over deze onderwerpen te spreken.

Daarnaast kan Art Langeler uitstekend vertellen hoe het is om onder grote druk te moeten presteren. Als voetbaltrainer heeft hij hier al jarenlang dagelijks mee te maken. In een setting als die van een voetbalforum kan Art Langeler uitstekend uit de voeten.

Onze andere speakers