Arnold Bruggink

Arnold Bruggink was als voetballer actief bij FC Twente, PSV, Real Mallorca, SC Heerenveen en Hannover 96. Tegenwoordig is Arnold als analist te zien bij ESPN.
Over Arnold Bruggink

Arnold Bruggink is een voormalig Nederlands profvoetballer. Hij begon zijn carrière bij amateurclub RKVV STEVO uit Geesteren. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte hij op 16-jarige leeftijd bij FC Twente. Arnold speelde vier seizoenen voor FC Twente, waarna hij transfervrij naar PSV vertrok. Bij PSV speelde hij zes seizoenen. Met die club werd hij driemaal landskampioen van Nederland en won hij viermaal de Johan Cruijff Schaal.

Na één seizoen bij het Spaanse Real Mallorca en twee seizoenen bij SC Heerenveen koos Bruggink voor een avontuur in Duitsland bij Hannover 96. Hij speelde hier vier seizoenen en werkte zich op tot aanvoerder en maakte hij de tragische zelfmoord van doelman Robert Enke van nabij mee. In 2010 speelde hij nog één seizoen bij FC Twente, waarna hij zijn kicksen definitief aan de wilgen zou hangen. In dat seizoen won hij nog wel de KNVB-beker met FC Twente.

Arnold speelde als international twee keer in het Nederlands elftal. Daarnaast speelde hij nog 31 wedstrijden voor Jong Oranje, waarin hij vijftien keer scoorde.

Na zijn loopbaan als profvoetballer is Arnold Bruggink aan de slag gegaan bij Fox Sports (tegenwoordig ESPN) als analist. In 2020 werd hij ook co-commentator bij wedstrijden uit de Bundesliga.

"Zijn debuut in het betaald voetbal maakte hij op 16-jarige leeftijd bij FC Twente".
Waarom Arnold Bruggink inhuren als gastspreker?

Arnold Bruggink, een echte Tukker in hart en nieren, past perfect in een zetting zoals die van een voetbalforum. Met zijn vakkennis en aansprekende voetbalcarrière komt hij dan uitstekend tot zijn recht.

Waar Bruggink ooit zelf nog te boek stond als één van de grootste voetbaltalenten op de Nederlandse velden, is hij nu zelf helemaal thuis in de wereld van talentontwikkeling en voetbaldata. Hierin kan hij je vertellen over de laatste internationale ontwikkelingen op deze gebieden.

Onze andere speakers