Kees van Wonderen

Kees van Wonderen won met Feyenoord de UEFA Cup en was als assistent trainer werkzaam voor FC Twente en Oranje. Momenteel is van Wonderen hoofdtrainer van GA Eagles.
Over Kees van Wonderen

Kees van Wonderen is een voormalig Nederlands profvoetballer en huidig voetbaltrainer. Hij begon zijn carrière als profvoetballer bij NEC. Hier debuteerde hij pas op 22-jarige leeftijd in het eerste elftal. Na NEC heeft Kees twee seizoenen voor NAC gespeeld, waarna hij bij Feyenoord terechtkwam. Hier zou hij uiteindelijk acht seizoenen spelen met als absolute hoogtepunt de gewonnen UEFA Cup in 2002. Kees heeft als international vijf keer in het Nederlands elftal gespeeld.

Na zijn voetbalcarrière is hij voor een korte periode werkzaam geweest als scout bij Feyenoord. In de periode van 2008 tot en met 2015 is Kees werkzaam geweest als assistent-trainer en als assistent Technisch Manager bij FC Twente. Bij de KNVB was Kees werkzaam als bondscoach van Oranje onder 17 en Oranje onder 18. Met Oranje onder 17 won hij in 2018 het UEFA EK onder 17. Tijdens de EK-kwalificatie voor het EK 2020 was van Wonderen assistent van bondscoach Ronald Koeman.

Sinds juli 2020 is Kees als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles actief. Hiermee dwong hij op 12 mei 2021, op de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie, promotie af naar de Eredivisie.

"Met Oranje onder 17 won hij in 2018 het UEFA EK onder 17".
Waarom Kees van Wonderen inhuren als gastspreker?

Kees van Wonderen maakt u deelgenoot van zijn grote liefde voor het voetbal. Hij neemt het publiek mee op reis langs zijn spraakmakende voetbalcarrière, met als absolute hoogtepunt de UEFA Cup winst met Feyenoord in 2002. Als voetbaltrainer heeft Kees van Wonderen dagelijks te maken met teambuilding en talentontwikkeling, hij kan dan ook uitstekend vertellen over deze populaire onderwerpen en hij doet dit dan ook met de nodige vakkennis.

Daarnaast kan Kees van Wonderen zeer goed vertellen hoe het is om onder grote druk te moeten presteren. Als voormalig profvoetballer en huidig voetbaltrainer heeft hij hier al jarenlang dagelijks mee te maken. In de setting van een voetbalforum komt Kees van Wonderen zeer goed tot zijn recht.

Onze andere speakers