Bas Nijhuis

Bas Nijhuis is een topscheidsrechter op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast is Bas ondernemer en heeft hij zijn boek "Niet zeiken, voetballen!" uitgebracht.
Over Bas Nijhuis

Bas Nijhuis is een nationaal en internationaal scheidsrechter afkomstig uit Enschede. Sinds hij vijftien jaar oud is, fluit hij al officiële wedstrijden. Hij zag het fluiten altijd als zijn grote passie.

Zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal floot Bas Nijhuis in 2005. Hij groeide al snel uit tot één van de beste scheidsrechters van Nederland. In 2011 debuteerde hij dan ook in de Champions League als scheidsrechter bij de wedstrijd Olympiakos – Borussia Dortmund. Vanaf dat moment floot hij ook een mooie reeks aan interlands.

Naast scheidsrechter is Bas Nijhuis ook ondernemer. Zo runde hij een aantal jaar zijn eigen bakkerij in Haaksbergen en is hij actief als spreker in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij ambassadeur voor de Roparun en is hij bestuurslid van een kinderboerderij.

In 2017 kwam het boek “Niet zeiken, voetballen!” van Bas Nijhuis op de markt. In het boek wordt je door Bas op een avontuurlijke en hilarische reis meegenomen voor een kijkje achter de schermen van arbitrage. Schitterende anekdotes over onder andere Cristiano Ronaldo, Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic zijn in het boek te lezen.

Hij groeide al snel uit tot één van de beste scheidsrechters van Nederland.
Waarom Bas Nijhuis inhuren als gastspreker?

Topscheidsrechter Bas Nijhuis neemt zijn publiek mee op een reis door de wereld van arbitrage en zijn passie voor het fluiten. Hij doet dit heel luchtig en op zeer komische wijze, door onder andere gebruik te maken van hilarische anekdotes.

Verder legt Bas Nijhuis zonder enige moeite de verbanden tussen de wereld van topsport en die van het bedrijfsleven. Als ondernemer kent hij die namelijk als geen ander. Daarnaast kan Bas als scheidsrechter uitstekend vertellen over leiderschap en omgaan met druk. Ook kan hij prima uit de voeten in een voetbalforum.

Onze andere speakers