Mary Kok Willemsen

Mary Kok Willemsen is de grondlegster van de successen van de FC Twente Vrouwen. Momenteel is Mary eigenaar van de Holland Football University in Enschede.
Over Mary Kok Willemsen

Mary Kok Willemsen is een Nederlands voetbaltrainer en -manager. Momenteel is ze ondernemer en eigenaar van Holland Football University, een voetbalmanagementbureau dat trainers, spelers en clubs een professionele opleiding biedt.

Al op 18-jarige leeftijd werd ze hoofdtrainer bij OZC. Daarna was ze actief als trainer bij NEC, RKHVV, Be Quick '28 en FC Twente. Met FC Twente won ze de KNVB Beker en werd ze landskampioen. Na vier seizoenen stopte als trainer en ging ze de rol van Hoofd Vrouwenvoetbal binnen de club vervullen. Haar taak was om het vrouwenvoetbal verder te helpen professionaliseren op technisch en commercieel gebied. Samen met hoofdtrainer Arjen Veurink werden er in die periode vier landstitels en twee BeNe League titels gewonnen.

In 2015 nam ze de Twente University over en deze doopte ze vervolgens om in Holland Football University. In 2016 startte Mary de FootballEquals Foundation die zich richt op gendergelijkheid via voetbal.

"My purpose: To use football as my vehicle to inspire, empower and coach talent, to develop their potential and improve their perspective."
Waarom Mary Kok Willemsen inhuren als gastspreker?

Mary Kok Willemsen is in staat om mensen van inspiratie naar tastbare actie te brengen en laat ze zien hoe je de regie over je eigen leven en carrière weer kunt terugpakken.

Daarnaast is Mary de perfecte spreker als het gaat over onderwerpen als talentontwikkeling, het verbeteren van teamprestaties en hoe je ervoor zorgt om als leider veel meer een coach te worden. Ze heeft deze thema’s leren herkennen en ontwikkelen, omdat ze er zelf telkens weer mee in aanraking kwam.

Ook is Mary uitstekend in staat om onderwerpen als, haar ervaringen met profvoetbal, hoe het is om als vrouw te ondernemen in een mannenwereld en opkomen voor gelijke rechten, gepassioneerd over te brengen op het publiek.

Onze andere speakers