Hélène Hendriks

Hélène Hendriks is een televisie-presentatrice, verslaggever en voormalig hockeyster. Met haar veelzijdigheid en enthousiasme weet ze voetballiefhebbers te raken.
Over Hélène Hendriks

In haar jeugd begon Hélène met hockey bij HCP, waarna ze al snel bij Push ging hockeyen om daar vervolgens te promoveren naar de Hoofdklasse. Op dat niveau heeft ze twaalf jaar lang bij verschillende clubs gehockeyd.

Haar journalistieke carrière begon ze bij de lokale omroep Brabant10 waar ze sportprogramma's presenteerde. In september maakte ze de overstap naar FOX Sports. Daar werkt ze als presentatrice/verslaggeefster. Hélène heeft het samenvattingsprogramma 90 minutes en de Eretribune samen met Jan Joost van Gangelen gepresenteerd toen ze bij FOX Sports werkzaam was.

In 2018 verbond Hendriks zich aan Veronica en won ze de prijs van Beste sportjournalist. Bij Veronica presenteert ze de programma's rond kickboksevenementen van Glory. Daarnaast was Hendriks het vaste gezicht van de Champions League-wedstrijden samen met Wilfred Genee. Ook presenteerde ze samen met Genee het programma Café Hendriks en Genee. Tijdens de Oranjezomer in 2021 nam ze tijdelijk de presentatie over van Genee en opvallend genoeg stegen toen de kijkcijfers.

"Met haar veelzijdigheid en enthousiasme weet ze voetballiefhebbers te raken".
Waarom Hélène Hendriks inhuren als gastspreker?

In korte tijd is Hélène razend populair geworden. Ze is als vrouwelijke verslaggeefster zeer uniek in de nog altijd mannelijke voetbalwereld. Als spreker kan ze haarfijn vertellen hoe het is om werkzaam te zijn in een gebied dat gedomineerd wordt door mannen en hoe daar mee om te gaan.

Tijdens haar hockeycarrière was Hélène zelf ook niet vies van kleedkamerhumor. Misschien wel de reden dat ze zo goed in het mannenwereldje meedraait. Hélène is namelijk prima instaat om vrouwonvriendelijke en seksistische humor te incasseren en te relativeren. Met Hélène Hendriks als gastspreker is er aan humor in ieder geval geen gebrek!

Onze andere speakers