Henk de Jong

Na vele jaren amateurvoetbal en werken met Foppe de Haan en Fritz Korbach, maakte Henk de Jong de stap naar het betaalde voetbal. Henk is nu hoofdtrainer bij SC Cambuur.
Over Henk de Jong

Henk de Jong is een Nederlandse voetbaltrainer. De Jong heeft zich opgewerkt van voetballer bij Drachtster Boys en de selectie van SC Heerenveen tot trainer bij Sneek, assistent-trainer bij Heracles (onder FritzKorbach) en SC Heerenveen om vervolgens terug te keren in het amateurvoetbal. Dat deed hij bij Harkemase Boys. Hier werd Henk in 2009 tot ‘beste trainer van het amateurvoetbal’ verkozen.

Door zijn trainerschap bij SC Cambuur vergaarde de Jong landelijk meer bekendheid. Met SC Cambuur werd hij kampioen van de toenmalig Jupiler League en eindigde hij tweemaal op de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Na het trainerschap bij SC Cambuur was hij tijdelijk werkzaam als commercieel medewerker bij FC Groningen. Daarna werd hij trainer bij de Graafschap. Inmiddels is hij weer actief als trainer van SC Cambuur.

“Na vele jaren amateurvoetbal en werken met Foppe de Haan en Fritz Korbach, maakte Henk de Jong de stap naar het betaalde voetbal.”
Waarom Henk de Jong inhuren als gastspreker?

Wie het heeft over het stap voor stap opbouwen van een carrière, komt toch al snel uit bij Henk de Jong. Een man die zich van de amateurs omhoog werkte naar het betaald voetbal. Henk is als geen ander in staat om te vertellen over hoe het is om tegenslagen te verwerken.

Hij brengt zijn verhaal op een bevlogen manier. Vol passie, humor, zelfspot en gevuld met schitterende anekdotes. Dit kan hij in zowel een presentatieformat als in een voetbalforum.

Daarnaast kan Henk de Jong moeiteloos vertellen over onderwerpen als teambuilding en talentontwikkeling. Hij komt hier als voetbaltrainer namelijk dagelijks mee in aanraking en beschikt inmiddels over de nodige vakkennis.

Onze andere speakers