25/11/2021

NK Padel uitgesteld wegens coronamaatregelen

Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. Het toenemende aantal coronabesmettingen en de bijbehorende extra coronamaatregelen hebben de KNLTB doen besluiten om de NK Padel uit te stellen naar maart 2022. Daarmee blijft de kans bestaan dat de NK alsnog in een echte topsport ambiance met publiek gespeeld kan worden en meer mensen kunnen kennismaken met padel.

Het enthousiasme voor padel wordt steeds groter en de snelst groeiende sport in Nederland verdient dan ook publiek. Om de kans op een groots evenement met veel side-events in Zwolle zo groot mogelijk te houden is in overleg met Peakz Padel IJsselhallen, FrontRow Sportmarketing & Events en Ons Project besloten om de NK Padel te verplaatsen naar 5 t/m 13 maart.

Bij het vaststellen van een nieuwe datum hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de nationale en internationale speelschemaโ€™s van de spelers en speelsters. Daarnaast zorgt deze verplaatsing ervoor dat we de verbouwing van Peakz Padel bij de IJsselhallen in Zwolle kunnen afwachten. Dit betekent dat we in maart de beschikking krijgen over extra indoor banen en een Centre Court met voldoende capaciteit voor grote publieke belangstelling.

Side-events

Onder leiding van FrontRow Sportmarketing & Events, Ons Project en Sportservice Zwolle zijn er al diverse initiatieven opgestart voor leuke en uitdagende side-events en clinics voor jong en oud. De reeds begonnen en/of geplande side-events gaan zoveel mogelijk door, denk aan het scholierentoernooi (Thorbecke) en het Van Mossel Kia Zwolle Open. De komende periode wordt er doorgewerkt aan een nog aantrekkelijker aanbod van side-events en clinics voor maart 2022. Verenigingsbestuurders die tijdens de NK In Gesprek konden met de Accountmanagers van de KNLTB ontvangen een uitnodiging voor een nieuwe datum.

Over de KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennis- en padelsport en de tennis- en padelverenigingen in Nederland. Ongeveer 1.650 verenigingen, en daarmee ruim 565.000 tennissers en padellers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de KNLTB in grootte de tweede sportbond van Nederland. De padelsport ontwikkelt zich snel in Nederland. Ons land telt op dit moment al meer dan 75.000 padelspelers (waarvan 25.000 bij verenigingen) en ruim 500 padelbanen op 215 locaties. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van verenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De bond is verantwoordelijk voor landelijke en regionale competities, toernooien, voor de opleiding van leraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennis- en padelsport en het vergroten van de betekenis van tennis en padel in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup, Billie Jean King Cup en alle nationale kampioenschappen.

Van Mossel Kia Zwolle Open

De eerste voorrondes van het Van Mossel Kia Zwolle Open zijn inmiddels gespeeld. Op deze 'Business Edition' spelen in totaal 37 koppels, verdeeld over 3 niveaus, om een prachtige wisselbokaal. Benieuwd naar de uitslagen en standen van de gespeelde voorrondes? Deze zijn te zien op Tournify. Het schema voor de komende weken is daar eveneens te zien.

No items found.
No items found.