13/12/2021

Jeugd CSV'28 blijft in beweging dankzij unieke samenwerking

Het is belangrijk om ieder kind de kans te geven om te sporten, juist in deze bijzondere tijd. Door de huidige corona-maatregelen is het voor amateurverenigingen een grote uitdaging om kinderen trainingen aan te bieden. Dankzij een unieke samenwerking tussen CSV’28 uit Zwolle, Frontrow Skills & Fun en Landstede Sport & Bewegen hebben we er samen voor kunnen zorgen dat de jeugd van CSV’28 'gewoon' onder begeleiding kan blijven trainen.

De huidige corona-maatregelen trekken een zware wissel op georganiseerde amateursporten. Amateurverenigingen moeten dan ook alle zeilen bijzetten om hun leden het trainingsaanbod te kunnen bieden zoals ze normaliter gewend zijn. Aanpassen van de reguliere trainingsroosters is een eerste vereiste. Daarnaast is het een grote uitdaging om de bestaande groep trainers ‘mee te verplaatsen’ naar de nieuwe trainingsroosters. Ook CSV’28 uit Zwolle werd geconfronteerd met deze nieuwe werkelijkheid. De helpende hand van FrontRow Skills & Fun en Landstede Sport en Bewegen zorgt ervoor dat de onderbouw bij CSV’28, op aangepaste tijdstippen, toch onder begeleiding van een trainer het veld op kan gaan.

Bij CSV’28 wordt een groot deel van de trainingen normaliter verzorgd door goedwillende en enthousiaste ouders. Omdat er nu voor 17:00 uur getraind moet worden, gaf dit de nodige problemen omdat ouders overdag bijna niet beschikbaar zijn om de training te verzorgen. Hoofd Opleidingen van CSV’28 Tomas Winkel en Matthias Odding, FrontRow Skills & Fun, bedachten samen een plan om de jeugd in Stadshagen in beweging te houden. Dankzij de korte lijnen met Landstede Sport & Bewegen en de trainers van FrontRow Skills & Fun, is het trainingsaanbod deze week dan ook weer opgestart.

Landstede heeft haar studenten extra tijd gegeven om bij hun stagevereniging te helpen. Daarnaast heeft Landstede studenten die momenteel niet bij een amateurvereniging stage lopen de kans geboden om in zichzelf te investeren door extra stage uren te maken. Het is dan ook mooi om te zien dat door het bundelen van de krachten, afgelopen woensdag ruim 200 kinderen een training hebben afgewerkt.

Jeugd van CSV'28 aan het trainen

De organisatie en coördinatie van deze trainingen is in handen van FrontRow Skills & Fun. Met de steun en inzet van Landstede studenten en een aantal betrokken ouders / vrijwilligers is het mogelijk om afgelopen week twee trainingen aan te bieden.

Tomas Winkel hoofd jeugdopleiding van CSV’28 is erg blij en dankbaar voor dit initiatief: “Toen FrontRow vorige week contact met ons opnam en aangaf dat ze ons wilden helpen om de jeugd ‘gewoon’ door te laten trainen, was ik blij verrast. Het is voor ons als club normaliter al een enorme uitdaging om de hele vereniging de mogelijkheid te bieden om te trainen en in deze tijd is dat nog eens vele malen lastiger. We zijn dan ook direct ingegaan op het voorstel van FrontRow om ons te helpen.”

Matthias Odding is op zijn beurt vooral trots dat FrontRow Skills & Fun met dit initiatief CSV’28 heeft kunnen helpen. Odding: “Het is een bijzonder ingewikkelde tijd, maar hier mogen kinderen die willen sporten niet de dupe van worden. Sporten is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Wij zitten met ons kantoor inpandig bij Landstede en de lijn met de opleiding Sport & Bewegen is dan ook snel gelegd. Dat Landstede met ons mee wilde denken door haar studenten extra stage uren aan te bieden is geweldig. Wij hebben ruimschoots ervaring in het begeleiden van trainers en studenten, dat valt met deze samenwerking nu mooi samen.”

Op de vraag of deze ondersteuning eenmalige van aard is, kunnen zowel Odding alsook Winkel ontkennend reageren. Odding: “Volgende week woensdag gaan we onze diensten nog een keer aanbieden bij CSV’28. We hopen natuurlijk dat CSV’28 na de winterstop weer ‘gewoon’ mag trainen. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaan wij deze samenwerking gewoon doorzetten. Sterker nog, als er andere clubs zijn die moeite hebben met het organiseren van trainingen op een eerder tijdstip, dan daag ik deze clubs uit om contact met ons op te nemen. We gaan de uitdaging graag aan om samen met die verenigingen te kijken of we tot een oplossing kunnen komen.”

Over FrontRow Skills & Fun

Sinds enkele jaren organiseert FrontRow Skills & Fun de Arne Slot Voetbaldagen in verschillende plaatsen in Oost-Nederland. Daarnaast zijn we met onze voetbalschool en voetbaldagen reeds jarenlang actief in de regio Zwolle onder de naam VoetbalSkills Zwolle. Wij werken met een ervaren trainersstaf die hun enthousiasme en voetbalvaardigheden kunnen overbrengen op de spelers. Bij onze trainingen staat de ontwikkeling van het individu centraal. Waar het bij een voetbalvereniging vaak om het teambelang gaat, richten wij ons op de technische ontwikkeling van een voetballer. Al onze activiteiten staan in het teken van plezier, veiligheid en ontwikkeling.

No items found.
No items found.