18/5/2022

Terugblik op een geweldige 2e editie van het Van Mossel Kia Zwolle Open!

Op vrijdag 12 mei 2022 werd de finale van het Van Mossel Kia Zwolle Open gespeeld. Na 4 enerverende voorrondes, verdeeld over 2 woensdagochtenden en 2 vrijdagmiddagen, wisten uiteindelijk 22 koppels zich te kwalificeren voor de grote finale. Deelnemende koppels speelden in de categorie starter en gemiddeld, maar al snel werd duidelijk dat het niveau in werkelijkheid een stuk hoger lag. Een upgrade naar gemiddeld en ervaren ligt voor de derde editie dan ook zeker voor de hand.

Afsluitende Finaledag

Om 16.30 uur begonnen de eerste Kwartfinale wedstrijden van de Oefening Baart Kunst Poule in de categorie gemiddeld. Net als in de voorrondes, speelden we volgens het super-tiebreak principe en was de speeltijd 15 minuten. De winnaars plaatsten zich voor de Halve Finale en voor de verliezers betekende een nederlaag het einde van een lang en meeslepend toernooi. Alle binnenbanen bij Peakz Padel waren gereserveerd, dus konden de uitgeschakelde koppels ook na de uitschakeling nog volop oefenen. Het was daarbij mooi om te zien dat ook niet gekwalificeerde koppels aanwezig waren om op een informele manier met elkaar kennis te maken en tegen elkaar te spelen.

Team Seven Stars begint vol goede moed aan de finaleronde

Finale winnaarspoule categorie starter

In de Starters Poule hadden 4 koppels zich gekwalificeerd voor de Halve Finale. Team Haarspullen.nl/ Kroese Tempert moest na een boeiend gevecht de meerdere erkennen in het koppel WIJZIJN/ @VANZA. De vele trainingsuren van team Hekon Valentijn betaalden zich uit. In een spannende wedstrijd bleken ze te sterk voor het mixed koppel van Djopzz. In de finale konden Peter en Annemarie (WIJZIJN/ @VANZA) lange tijd gelijke tred houden, maar het duo Hogeterp/ Zingstra van Hekon Valentijn speelde met net iets meer power en 'jeugdig elan'. De complimenten gingen uit naar Peter Wiertz en Annemarie van Zadelhof, want ondanks de verloren finale, waren ze het beste mixed koppel van het Van Mossel Kia Zwolle Open.

Team Hekon Valentijn werd de terechte winnaar van de Starters Poule, al was het nog even spannend of ze de beker mee naar huis mochten nemen...

In de categorie gemiddeld startten om 16.50 uur de Kwartfinales. De deelnemende koppels in deze poule waren in de voorrondes 1e en 2e in hun poule geworden en speelden daardoor in de zogeheten Winnaarspoule. Zoals gezegd was het niveau bijzonder hoog en zou de categorie gerust omgedoopt kunnen worden tot categorie ervaren. Van de 8 geplaatste koppels, waren het EE Accommodations/ NTT Ltd, ABN Amro MeesPierson/ GN Recycling, HAED/ Hanos en Onlino/ Anders Koffie die zich plaatsten voor de Halve Finale!

Team HAED/ Hanos, de winnaars van de eerste editie, geconcentreerd in actie.

Finale Oefening Baart Kunst Poule niveau starter

In de categorie Starter werd ook de finale van de Oefening Baart Kunst Poule gespeeld. De deelnemende koppels in deze poule waren in de voorrondes 3e en 4e in hun poule geworden en speelden daardoor in deze poule met een bemoedigende naam. De organisatie had vooraf nog getwijfeld om deze poule de verliezerspoule te noemen, maar daarmee zouden we geen recht aan het niveau van deze poule hebben gedaan. Team Craft won in de finale van Eddy Spaansen en Jan van den Berg.

Team Craft dat, na een stroef begin van het toernooi, zichzelf in het toernooi vocht met als resultaat de winst in de Oefening Baart Kunst Poule.

Finale Oefening Baart Kunst Poule niveau gemiddeld

Om 17.30 uur stonden de laatste finales, in de categorie gemiddeld, van de 2e editie van het Van Mossel Kia Zwolle Open op het programma. De finale in de Oefening Baart Kunst Poule ging tussen het duo Robin van Dam & Jos Eikenaar en namens InspiratieLoods/ DSH waren het Jos Gerritsen en Daan Stoter die zich hadden gekwalificeerd. Dankzij een duidelijke 35-19 waren het Robin en Jos die er met de winst vandoor gingen.

Jos Eikenaar en Robin van Dam, de winnaars van de Oefening Baart Kunst Poule in de categorie gemiddeld.

Finale winnaarspoule categorie gemiddeld

In de winnaarspoule stonden de winnaars van de eerste editie Jordy Coerts en Robin Westera tegenover de verliezend finalisten van de eerste editie Henk van Steeg en Bjorn Borger. Daarbij moeten we niet vergeten aan te geven dat het duo Van Steeg en Borger in de eerste editie de finale speelden in de categorie Ervaren. Alle ingrediënten voor een spannende finale waren dan ook aanwezig. Na een geweldige finale, met vele geweldige rallies, was het verschil heel klein. Met 33-30 wist team HAED/HANOS ook deze tweede editie van het Van Mossel Kia Zwolle open te winnen.

Voor de tweede keer in successie, de winnaars van het Van Mossel Kia Zwolle Open categorie gemiddeld: Team HAED/ Hanos!

Afsluitende borrel

De energie, onderlinge verbinding en sportiviteit was ook tijdens de tweede editie van het Van Mossel Kia Zwolle Open 'Business Edition' ongekend hoog. Omdat we deze editie hadden gekozen voor een ochtendblok (met ontbijt) op woensdag en een middagblok (met borrel & bites) op vrijdag, eindigden we deze editie met een gezamenlijke borrel op uitnodiging van hoofdsponsor Van Mossel Kia Zwolle. Nick Machiela (Vestigingsdirecteur Van Mossel Kia Zwolle) bedankte alle deelnemers en verzorgde vervolgens de prijsuitreiking. Wat volgde was een gezellige borrel, met heerlijke aankleding dankzij Nicolien Klein van Piccollini.

Datum derde editie bekend!

De datum van volgende editie van het Van Mossel Kia Zwolle Open is bekend en geïnteresseerde koppels kunnen zich nu al inschrijven! We kiezen wederom voor een ochtendblok (blok A) met afsluitend een ontbijt en een middagblok (blok B) met een afsluitende borrel & bites. Inschrijven kan via de website www.padelbusinessopen.nl.

No items found.
No items found.