17/9/2020

Mooie bijdrage aan Nationale Sport Vakbeurs in Zwolle

Namens FrontRow Premium Speakers waren we verantwoordelijk voor de line-up van drie rondetafelgesprekken. Met o.a. Henk de Jong, Dwight Lodeweges en Ronald Lubbers beschikte de Nationale Sport Vakbeurs over een kwalitatief erg sterke line-up.

Op woensdag 16 september was FrontRow Premium Speakers actief betrokken bij de eerste editie van de Nationale Sport Vakbeurs in Zwolle. Organisator ZPress Events had, ondanks de Corona maatregelen, kosten noch moeite gespaard om een succesvolle eerste editie te organiseren in de IJsselhallen. Vanuit FrontRow Premium Speakers waren we verantwoordelijk voor de speakers line-up. Daarnaast moest eigenaar Jakko Slot, als dagvoorzitter, de tafelgesprekken in goede banen leiden.

Clubbestuurders
Om 15:00 uur startte het eerste rondetafelgesprek met (oud) clubbestuurders Gerald van den Belt, Ronald Lubbers, Gaston Sporre en Theo van Duivenbode. Gaston Sporre introduceerde de 3 G's, die volgens Sporre symbool staan voor de rol als clubbestuurder: gekkigheid, geluk en geldgebrek. Wat volgde was een vermakelijk gesprek over o.a. EasyToys, besturen in coronatijd, kunstgras en de BeNeLiga.

Jeugdvoetbal in Nederland
Om 16:00 uur schoven Art Langeler, Henk Brugge en Michel Jansen aan tafel. Al snel ontstond een enerverend gesprek over de positie van het Nederlands jeugdvoetbal t.o.v. de rest van de wereld. Daarnaast gaf Henk Brugge uitleg over de unieke samenwerking van PEC Zwolle met het Centre for Sports & Education. Ook onderwerpen als het geboortemaand effect, debuterende jeugdspelers en het plan de winnaars van morgen kwamen uitgebreid aan bod.

De grote finale
Om 19:00 uur stond het slotstuk van de avond gepland. Toptrainers Henk de Jong, Dwight Lodeweges, Bert Konterman en John Stegeman betraden het podium om een uur lang inhoudelijk over voetbalzaken te spreken. Dwight Lodeweges nam het publiek mee in de manier waarop ze de internationals hebben voorbereid op het tweeluik tegen Polen en Italië. Henk de Jong sprak zijn bewondering uit voor de vakman Dwight Lodeweges en nam de bezoekers mee in de manier waarop hij omgaat met de media en het respect dat hij heeft voor de medewerkers en vrijwilligers van Cambuur Leeuwarden. Bert Konterman sprak over de toekomst van het Nederlands voetbal en vertelde de aanwezigen dat er nog heel veel talent aan zit te komen. John Stegeman gaf een inkijkje in hoe zijn rol als trainer, door de coronacrisis, nog meer veranderd was in een rol van manager. Na ruim een uur bedankte dagvoorzitter Jakko Slot de trainers voor een enerverend gesprek, waarna aan tafel nog uitgebreid nagesproken werd door de heren trainers.

Bekijk dit ook