11/3/2022

Grandioze finale Van Mossel Kia Zwolle Open tijdens de EY NK Padel 2021

Op donderdag 10 maart 2022 was het dan eindelijk zover. De grote finale van het Van Mossel Kia Zwolle Open 'Business Edition'. Al in november en december werden de voorrondes, verdeeld over drie niveaus (starter, gemiddeld en ervaren), gespeeld. Uiteindelijk kwalificeerden 12 koppels zich voor de grote finale die gespeeld werd tijdens de EY NK Padel 2021 bij Peakz Padel in de IJsselhallen. Het was een prachtige afsluiting van een meer dan geslaagd padel business toernooi!

Clinic Bram Meijer

Naast de (halve) finale wedstrijden, stond ook een uiterst leerzame padel clinic met vijfvoudig Nederlands Kampioen Bram Meijer op het programma. In een spoedcursus padel leerde Bram de deelnemers de zogeheten 'Bandeja'. Met kleine en ogenschijnlijk simpele aanwijzingen wist Bram de deelnemers de fijne kneepjes van het spel padel bij te brengen. Geweldig om de bevlogenheid en expertise van Nederlands Kampioen Bram Meijer in het echt te zien.

Bram Meijer in actie tijdens de clinic op de EY NK Padel 2021

Halve finales

Voor de deelnemers in de categorie gemiddeld stond er deze avond eerst nog een halve finale op het programma. Uit een deelnemersveld van ruim 40 koppels, waren het 4 koppels die zich gekwalificeerd hadden voor de 'oefening baart kunst' halve finale en 4 koppels die zich gekwalificeerd hadden voor de winnaarspoule. Je merkte aan alles dat alle koppels erop gebrand waren om de finale van de Van Mossel Kia Zwolle Open 'Business Edition' te halen. Dit resulteerde in lange rally's en zenuwslopende games. De wedstrijd tussen de gebroeders Meijntjes vs Team Hanos werd zelfs met een beslissend punt beslist. Een ongekende climax van een prachtige strijd voor 1 finale ticket.

Arjan Jansen van Sportservice Zwolle feliciteert de finalisten van Team Passie4Sports

Finale oefening baart kunst

De eerste finale die gespeeld werd, was er één in de categorie 'oefening baart kunst'. De deelnemende koppels in deze poule waren in de voorrondes 3e en 4e in hun poule geworden en speelden daardoor in deze poule met een bemoedigende naam. De organisatie had vooraf nog getwijfeld om deze poule de verliezerspoule te noemen, maar daarmee zouden we geen recht aan het niveau van deze poule hebben gedaan. Het niveau in de categorie gemiddeld was hoog, bleek ook uit deze finalewedstrijd. Uiteindelijk waren het Pascal Frederiks en Arjen Schepers van team Passie4Sports die als winnaar van de baan stapten tegen Maarten Groenenberg van Forvision Fritom en Robert-Jan Bravenboer van TGN Fritom.

De trotse winnaars in de categorie 'Oefening baart kunst'

Finale winnaarspoule niveau gemiddeld

De finale in de winnaarspoule gemiddeld ging tussen Eric Krabbe van Djopzz en Jakko Slot van Frontrow Sportmarketing & Events tegen het team van Hanos met Robin Westera en Menno Dijkstra. Menno viel deze finaleronde in voor Jordy Coerts van HAED, die helaas de finaleronde aan zich voorbij moest laten gaan. Ondanks het gemis van dubbelpartner Coerts, was het team van Hanos vanaf de start de bovenliggende partij in deze finale. De finale werd gespeeld op het prachtige Centre Court van Peakz Padel in Zwolle. Robin en Menno wisten een leuke finale met veel lange rally's uiteindelijk met 5-3 te winnen. Een uiterst knappe prestatie van Robin, Jordy en stand-in Menno om in een groot deelnemersveld als sterkste uit de strijd te komen.

Team Hanos, de terechte winnaars in de categorie gemiddeld van het Van Mossel Kia Zwolle Open 'Business Edition'

Finale niveau ervaren

Het aantal deelnemers in de categorie ervaren was dit toernooi aanzienlijk minder dan in de categorie gemiddeld. Aangezien de sport padel een relatief nieuwe sport is, blijft het lastig om de niveaus in te schatten. Deze editie heeft ons geleerd dat de groep ervaren de volgende editie vanzelf groter gaat worden, daar er genoeg potentie onder de deelnemende koppels zit. De finale van deze categorie werd gespeeld tussen Henk van Steeg van EE Accommodations en Bjorn Borger van NTT LTD tegen Edgar van Perlo van Ons Project en Jean Siemeling. Jean is als padeltrainer actief in Hattem. De finale werd een echte finale waarin beide koppels aan elkaar gewaagd waren. Vele lange en rustig opgebouwde rally's werden afgewisseld met snelle en agressieve punten. Uiteindelijk bleek het duo van Perlo/Siemeling net iets te sterk voor het duo van Steeg/Borger.

Edgar van Perlo en Jean Siemeling de trotse winnaars in de categorie ervaren

Tweede editie van Mossel Kia Zwolle Open

De energie, onderlinge verbinding en sportiviteit tijdens de eerste editie van het Van Mossel Kia Zwolle Open 'Business Edition' was ongekend hoog. Als organisatie was het extra mooi om te zien dat we de finales konden spelen tijdens het door ons mede-georganiseerde EY NK Padel 2021. Vanuit de goede vibe en het enthousiasme van alle deelnemers hebben we besloten om niet tot december (NK Padel 2022) te wachten met de tweede editie van het Van Mossel Kia Zwolle Open.

De tweede editie wordt dan ook georganiseerd in maart en april van dit jaar. Inschrijven kan vanaf vandaag via de volgende link: www.padelbusinessopen.nl.

Datum tweede editie van Mossel Kia Zwolle Open is bekend!

Om zoveel mogelijk padel koppels de mogelijkheid te geven om mee te doen, hebben we besloten om zowel een ochtendblok (met ontbijt) als een einde middag blok (met borrel & bites) aan te bieden. Voor beide blokken geldt dat we slechts een beperkt aantal van 24 plekken beschikbaar hebben. Ook deze editie zullen we met drie speelsterkte categorieën gaan werken, te weten: starter, gemiddeld en ervaren.

No items found.
No items found.