7/6/2022

Terugkijken op een geweldige 41e editie van de FBK Games!

Voor het tweede jaar achter elkaar zijn we actief betrokken geweest bij de FBK Games in Hengelo. Vanuit onze passie voor sport hebben we onze kennis, netwerk en expertise op het gebied van sales en sportmarketing ingezet voor FBK Games. Dit resulteerde o.a. in enkele mooie nieuwe sponsorpartnerships. De FBK Games werden dit jaar voor de 41e keer georganiseerd in Hengelo en is het grootste internationale atletiekevenement van Nederland.

Nationale top

De 41e editie van de FBK Games in Hengelo op Pinkstermaandag 6 juni 2022 zat dit jaar boordevol spannende duels. Verdeeld over 16 onderdelen stonden internationale en nationale wereldtoppers aan de start. Vanaf 15:00 uur wisselden verschillende onderdelen elkaar in sneltreinvaart af. Aansprekende Nederlandse atleten zoals Lieke Klaver, Dafne Schippers, Nadine Visser, Jessica Schilder, Ramsey Angela, Rutger Koppelaar, Koen Smet, Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia verschenen aan de start in Hengelo.

Dafne Schippers

Tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter, Dafne Schippers, stond aan de start van de 100 meter in Hengelo. Het was voor publiekslieveling Schippers één van de eerste wedstrijden sinds de Olympische Spelen van augustus 2021. In een verdienstelijke race wist Schippers een tijd van 11.40 seconden te noteren. Gezien de weersomstandigheden een prima resultaat.

Femke Bol

Het was aan Femke Bol om dit jaar de afsluiting van de FBK Games voor haar rekening te nemen. In een indrukwekkende race wist ze met grote overmacht de 400 meter hordelopen op haar naam te schrijven. In een tijd van 53.94 seconden maakte Femke de hoge verwachtingen waar en kwam ze tot een nieuw Meeting Record.

Internationale top

Naast de top van Nederland, waren ook internationaal gelauwerde atleten aanwezig. Het publiek in het FBK Stadion werd verwend met namen als Armand - Mondo -Duplantis, Britany Anderson, Johannes Vetter, Malaika Mihambo, Chase Ealey, Orlando Ortega en Nia Ali. Mondo Duplantis maakte, ondanks de zware omstandigheden, zijn favorietenrol meer dan waar. Met een World Lead Record van 6.01 meter was Duplantis, na 4 ogenschijnlijk gemakkelijke sprongen, de beste op het onderdeel Polsstokhoogspringen.

Yohan Blake en Anderson Peters

Op de 100 meter sprint was het deelnemersveld sterk, met Olympisch kampioen (op de 200 meter) André de Grasse en voormalig wereldkampioen Yohan Blake. Blake maakte zijn favorieten status waar en won indrukwekkend. Ook indrukwekkend waren de prestaties van speerwerper Anderson Peters te noemen. Anderson Peters liet eerder dit seizoen al zien in staat te zijn om verder dan 90 meter te gooien, in Hengelo herhaalde hij dit huzarenstukje door 90.75 meter te gooien!

Mooie campagne

Dit jaar waren we voor het tweede jaar achter elkaar betrokken bij de FBK Games. Vanuit onze passie voor sport hebben we onze kennis, netwerk en expertise op het gebied van sales en sportmarketing ingezet. Samen met Meeting Director Hans Kloosterman hebben we enkele nieuwe sponsorpartners aan de FBK Games mogen verbinden. Daarnaast is het mooi om te zien dat de FBK Games beschikt over een stabiele en trouwe groep van vaste sponsorpartners. Mede dankzij de steun van het bedrijfsleven zijn de FBK Games in staat om jaarlijks de grootste (inter)nationale atletiek talenten naar Oost-Nederland te halen.

No items found.
No items found.